Arts

”Bestiari”, l’exposició de Carlos Casas amb imatges i sons dels parcs naturals de Catalunya, s'inaugura a la Biennal d’Art de Venècia

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat l’exposició acompanyada pel director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, l’artista, Carlos Casas, i la comissària, Filipa Ramos. La inauguració ha comptat amb l’actuació de la compositora Marina Herlop.

+ info >>


Arts

El revolucionari llegat del psiquiatre català Francesc Tosquelles s’exposa a Nova York

Del 12 d’abril al 18 d’agost, l’American Folk Art Museum mostra un recorregut pel llegat de Francesc Tosquelles i les pràctiques d’avantguarda que va portar a terme en el camp terapèutic, polític i cultural. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, l’exposició s’acompanya d’una publicació i d’una programació pública al voltant d’aquest rellevant psiquiatra que veia en el teatre, el cinema, l’art i l’escriptura unes eines terapèutiques fonamentals.

+ info >>


Música

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana actua a Los Angeles en una producció dirigida per Gustavo Dudamel

El 16 i 17 de maig, el Walt Disney Concert Hall acollirà una versió de l’òpera Fidelio de Beethoven interpretada per Los Angeles Philharmonic.

+ info >>


Dues noves càtedres d'estudis catalans a l'exterior inicien activitats: Simona Škrabec a Leipzig i Brigitte Vasallo a Nova York

La Càtedra Marià Villangómez de la Universitat de Leipzig acull durant el semestre d'estiu 2024 la traductora i professora Simona Škrabec, qui ofereix el curs “El desig d’ordre: la contextualització i divulgació de les literatures petites”. D'altra banda, la City University of New York acull aquesta setmana la professora visitant Brigitte Vasallo amb el seminari “La condición txarnega: la memoria (im)posible desde un no-lugar" en el marc de la Càtedra Rodoreda del Graduate Center.

+ info >>


Literatura

Berlín celebra Sant Jordi amb una jornada plena de cultura i literatura catalanes

L’emblemàtic centre cultural KulturBrauerei acull una jornada de literatura i música catalanes organitzada per l’Institut Ramon Llull que, amb la complicitat de diverses institucions de la ciutat, dona a conèixer la Diada al públic alemany.

+ info >>


Literatura

Oberta la convocatòria per a residències literàries al Château de Lavigny de Suïssa i a Art Omi de Nova York

La convocatòria està oberta fins el 24 de maig i s’adreça a escriptores i escriptors en llengua catalana amb almenys una obra literària original publicada en català d’autoria exclusiva.

+ info >>


Escèniques

Obert el termini de presentació de propostes escèniques per al programa Hivernem 2025

De l’1 de maig al 30 de juny, Hivernem, el programa impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull que fomenta la recerca en la creació d’una dramatúrgia d’arts de carrer, obre la recepció de propostes.

+ info >>


Convocatòria oberta per a estades individuals a Faber Andorra pel 2025

Faber Andorra és una residència individual que es troba a La Massana, en un entorn natural perfecte on concentrar-se i desconnectar de la rutina diària. Posem a disposició del resident un apartament totalment equipat amb àrea de treball, un taller d’arts plàstiques i escèniques de 30 m² en cas que el treball del resident el requereixi i un ajut de 60 euros diaris per cobrir les despeses dels àpats. Faber Andorra no cobreix les despeses de desplaçament ni l’assegurança mèdica obligatòria. Pot presentar candidatura qualsevol professional de l'àmbit de les arts, les ciències i les humanitats que tingui un projecte i requereixi d'un espai i un període de temps que encaixin amb aquesta oferta.

+ info >>


Convocada la beca de la North American Catalan Society i el Llull per incentivar els estudis catalans a universitats d’Estats Units i Canadà

Aquesta beca s'adreça a estudiants de doctorat i està dotada amb 20.000€.

+ info >>


Instagram de l'IRL    Twitter de l'IRL    Facebook de l'IRL    Linkedin de l'IRL Ramon Llull    Youtube de l'IRL Ramon Llull

INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00