Llengua

L’Institut Ramon Llull impulsarà la recerca i l’especialització en estudis catalans a les universitats de l’exterior

Aquesta aposta respon al prestigi de les universitats en què s'imparteix docència d'estudis catalans: el català i la seva cultura s'ensenyen a 10 de les 25 universitats més importants del món.

+ info >>


Música

Sidonie, Lau Noah i Balkan Paradise Orchestra actuen al Central Park de Nova York, en una nova edició de Catalan Sounds on Tour

El festival SummerStage de Nova York i l’Institut Ramon Llull presenten, el 28 de juliol, una nova edició del Catalan Sounds on Tour: una iniciativa musical que ofereix a artistes catalans la possibilitat d’actuar en escenaris internacionals de rellevància.

+ info >>


Escèniques

”Història d'un senglar”, el primer espectacle íntegrament en català programat al Festival d’Avinyó

El programa oficial d’enguany inclou també la companyia francocatalana Baró d’Evel que presenta Qui som, un espectacle de circ, dansa i poesia. La programació d’aquestes dues obres al reconegut festival francès compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

+ info >>


Música

Òpera a Catalunya porta a Estònia 5 produccions en una fita històrica per a la companyia

Òpera a Catalunya serà la companyia convidada al Festival d’Òpera de Saaremaa (Estònia), del 23 al 27 de juliol, i oferirà una actuació dins el programa Tartu, Capital Europea de la Cultura 2024, el 21 de juliol. Un total de 150 persones – incloent cor, orquestra, solistes, companyia de ballet flamenc i equips tècnics i de producció – es desplaçaran a Estònia en el que suposa el major repte per a la companyia fins ara.

+ info >>


Literatura

Anna Gual, Andrea Genovart i Sergi Pompermayer, seleccionats per a les residències Château de Lavigny i Art Omi 2024

Els tres escriptors catalans seran els residents d’enguany d’aquests dos centres internacionals de literatura de Suïssa i d’Estats Units, a partir d’un acord de col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

+ info >>


Literatura

La Llull Fellowship reunirà editors internacionals a Barcelona, durant La Setmana del Llibre en Català

Del 22 al 27 de setembre, l’Institut Ramon Llull organitzarà una nova missió d’editors internacionals, un programa que reforça vincles i obre noves oportunitats per a la projecció a l'exterior de la literatura catalana.

+ info >>


Arts

Laia Estruch i Jordi Bernadó participen a la Triennal de Kortrijk d’art contemporani

Del 29 de juny al 6 d’octubre, Kortrijk (Bèlgica) acull la tercera edició d’aquesta cita internacional, que transforma els carrers de la ciutat en espais d’exhibició. Trena, l'obra de Laia Estruch, s'instal·larà a la plaça del Gran Mercat, l’espai central de la Triennal.

+ info >>


Arts

El Museum of the Moving Image de Nova York programa un cicle de cinema sobre el llegat de Francesc Tosquelles

En el marc d’una exposició a American Folk Art Museum sobre el revolucionari psiquiatre català, el MoMI presenta un cicle cinematogràfic sobre salut mental, que inclou l’estrena a Nova York de la pel·lícula Història potencial de Francesc Tosquelles de Mireia Sallarès.

+ info >>


Literatura

Obert el període de sol·licituds de subvencions per a la mobilitat d’autors de la literatura catalana i aranesa

Del 10 de juny al 4 d'octubre de 2024 està obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la mobilitat d'autors de la literatura catalana i aranesa fora del domini lingüístic d'ambdues llengues. Aquests ajuts van destinats a la mobilitat d’autors (escriptors, il·lustradors, traductors, moderadors i experts) de la literatura catalana i aranesa per a la realització d’activitats culturals de difusió fora del domini lingüístic d’ambdues llengües.

+ info >>


Instagram de l'IRL    Twitter de l'IRL    Facebook de l'IRL    Linkedin de l'IRL Ramon Llull    Youtube de l'IRL Ramon Llull

INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00