<< INICI 21/07/2011
MATÍ
De 09:00 a 14:00
Sala de Graus
Plaça Ferrater Mora, 1
MATÍ
De 09:00 a 14:00
Sala de Graus
Plaça Ferrater Mora, 1
09:00
Balanç del curs 2010–2011
Xarxa universitària d'estudis catalans de l'exteriorSuggeriments i propostes de futur
Professorat de la Xarxa universitària d'estudis catalans de l'exterior Sessió restringida al professorat de la Xarxa universitària d'estudis catalans de l'exterior de l'Institut Ramon Llull
11:00
Pausa
11:30
La música en l'ensenyament de la llengua i la cultura catalanes
Carla González, Universitat Autònoma de BarcelonaLa música és molt més que paraules i acords. De fet, sense música no ens entendríem ni entendríem el món que ens envolta. Així doncs, alhora d'ensenyar llengua i cultura catalanes no podem menystenir-ne la importància. Actualment la música catalana viu un període d'efervescència i eclosió: n'hi ha més quantitat, qualitat i diversitat que mai. I això és un símptoma de normalitat. Ara bé, també cal mirar enrere, als orígens, a la Nova Cançó. Es plantejaran diverses maneres de fer servir la música com a recurs didàctic.
12:30
El Comte Arnau: la trajectòria d'un mite
Conferència de cloendaMargarida Casacuberta, Universitat de Girona
Manuel Milà i Fontanals, Víctor Balaguer, Anicet Pagès de Puig, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Josep Carner, Josep M. de Sagarra, Joan Oliver, Xavier Benguerel, Joan Brossa, Agustí Bartra, Gabriel Ferrater, Ambrosi Carrion són només alguns dels escriptors que, des de la segona meitat del segle XIX, s'han sentit atrets pel Comte Arnau i l'han convertit en tema de la seva literatura. És seguint aquest rastre com m'agradaria arribar a mostrar, a través d'aquesta conferència, el sentit actual del personatge i d'un mite que se sustenta sobre tres dels pilars bàsics de la Catalunya del segle XX: la modernitat, la cultura del catalanisme i la figura de l'artista i de intel•lectual moderns.
13:30
Sessió de cloenda
Andreu Bosch, director de l'Àrea de Llengua i UniversitatsÀlex Susanna, director adjunt de l'Institut Ramon Llull
Joaquim Puigvert, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona