‘Ferran Adrià: The Invention of Food’ ensenya el treball culinari de Ferran Adrià a través d’impressionants imatges de les seves creacions que permeten identificar-ne la seva font d’inspiració directa en la natura; llibretes creatives on elabora el seu pensament innovador; i utensilis de cuina i de servei que ha dissenyat. A més, es complementa amb les obres que Dalí va pintar inspirant-se en el món de la gastronomia, i els plats i coberts que l’artista empordanès va dissenyar. En aquest sentit, l’exposició insinua la hipòtesi que Ferran Adrià, àmpliament reconegut per transformar el panorama gastronòmic a escala mundial, va canviar el món de la cuina d’una manera semblant a com Salvador Dalí va canviar l’art.
El reconeixement mundial de Ferran Adrià com a líder indiscutible de la revolució gastronòmica va començar a expandir-se des del restaurant El Bulli de la Costa Brava. Sota les ordres del xef, El Bulli va rebre les màximes distincions gastronòmiques, entre les quals s’hi compten tres estrelles Michelin i la primera posició en la llista de millor restaurant del món elaborada per la revista britànica Restaurant.
A més d’haver estat xef d'El Bulli, Ferran Adrià és autor de diversos llibres de cuina, codirector del curs de la Universitat de Harvard ‘Science and Cooking’ i cap d’elBullifoundation, fundació dedicada a la investigació en creació i innovació de la ciència gastronòmica.