Institut Ramon LLull

Nàpols acull un cicle de cinema català

Cinema.  14/09/2023

Del 15 al 17 de setembre, Nàpols acollirà la segona mostra de cinema català amb la projecció de tres pel·lícules. Alcarràs, El ventre del mar i Sis dies corrents són els títols que es podran veure al CCORE -Rassegna del Cinema catalano d'autore.




Durant tres dies, el públic de Nàpols podrà gaudir d’una mostra de la cinematografia catalana recent, amb la projecció de tres pel·lícules, acompanyades de sessions i xerrades relacionades amb aquesta filmografia. L’objectiu és donar visibilitat tant al llegat cultural català com a la nova generació de cineastes, en una iniciativa organitzada per l’Institut Ramon Llull i la Delegació del Govern a Itàlia.

D’aquesta manera, al CCORE-Rassegna di Cinema Catalano d’autore de Nàpols es podran veure tres dels títols més aclamats a festivals tant nacionals com internacionals. Amb premis com l’Ós d’Or al 72è Festival Internacional de Cinema de Berlín, Alcarràs de Carla Simon s’endinsa en la duresa de la vida a la ruralitat catalana. Per la seva banda, El ventre del mar guardonat amb la Bisnaga d’Or al festival de Màlaga, retrà homenatge al desaparegut Agustí Villaronga, qui dirigeix la història d’una embarcació de la fragata francesa que queda a la deriva durant l’estiu de 1816. Finalment, la comèdia multipremiada Sis dies corrents de Neus Ballús mostra la realitat d’una setmana de la vida de tres treballadors d’una petita empresa de lampisteria i electricitat dels afores de Barcelona.

Les projeccions tindran lloc cada dia a les nou del vespre a FOCUS (Fundazione Quarteri Spagnoli). Complementàriament es faran xerrades obertes al públic prèvies a aquestes projeccions, i al finalitzar, també s’obrirà un debat amb els assistents. Hi intervindran Massimiliano Gaudiosi, professor, investigador en Cinema, fotografia i televisió a la Università degli Studi di Napoli Federico II, Emiliano Di Nolfo de la Società Umanitaria di Alghero, Cesc Mulet, productor d’El ventre del mar, i Emanuela Forgetta, professora de Llengua i Literatura Catalana de la Università degli Studi di Napoli "L'Orientale" i de la Università degli Studi di Napoli Federico II.

La inauguració de la mostra de cinema català, que es fa per segon any consecutiu, serà conduïda pel Delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, per la professora Emanuela Forgetta i per la Società Umanitaria Sardegna, una institució sociocultural, que els anys seixanta va impulsar la creació de la Cineteca Sarda i que té una gran implicació en l’àmbit audiovisual i en les infraestructures públiques de cinema arreu del territori italià.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"