Institut Ramon LLull

Faberllull Olot organitza la Hackató: la primera residència internacional de cinematografia adreçada a joves

Cinema.  06/02/2024

Durant la primera quinzena de febrer, una dotzena de residents d’entre 18 i 30 anys participen en una residència internacional de cinematografia impulsada per l’Institut Ramon Llull.




La Hackató connecta cineastes catalans amb cineastes d’arreu del món que es troben en vies de professionalització. A l’estada a Faberllull Olot hi participen joves provinents de Brasil, Geòrgia, Sud-Àfrica i Catalunya que es dediquen a diferents branques del món del cinema com direcció, direcció de fotografia, producció, muntatge, interpretació, etc.

Tots ells treballaran, conjuntament, per gravar i muntar un curtmetratge a les instal·lacions de Faberllull, que es podrà visionar al El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona. Posteriorment, el curtmetratge es presentarà a diferents festivals de cinema internacionals.

La residència també inclou dues masterclasses: una a càrrec de la coordinadora de rodatges i professora universitària Mouly Molist, que abordarà els aspectes claus a tenir en compte a l'hora de fer la pre-producció d'un film, i l’altre a càrrec de la muntadora de cinema Ana Pfaff, que tractarà els conceptes més importants de la post-producció.

El rodatge del curtmetratge s’iniciarà el dimarts 6 de febrer i les gravacions s'allargaran durant dos dies. El dijous dia 8, els residents es traslladaran a les instal·lacions del Modern de Girona per treballar en la post-producció del metratge. El dimarts 13 de febrer es farà el visionat del curtmetratge. Els joves estaran acompanyats en tot moment per professionals que els donaran suport en les diferents fases del projecte.

Aquesta residència és una iniciativa de l'Institut Ramon Llull amb la col·laboració d‘El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"