Institut Ramon LLull

”Massive Binaries”, la peça d’art digital d’Andy Gracie, arriba al Sónar després del seu pas per Ars Electronica

Arts.  06/06/2024

L’obra és el resultat de la primera edició de la residència Randa Art|Science, organitzada per l’Institut Ramon Llull, i es presenta ara a Barcelona de la mà de la NewArtFoundation.




Massive Binaries, de l’artista britànic resident a Barcelona Andy Gracie, es podrà veure els dies 13, 14 i 15 de juny a l’àrea de projectes del Sónar+D: un fòrum de debat i espai expositiu on la tecnologia creativa i l'art més innovador es troben amb la investigació, els efectes visuals generats per IA i els videojocs experimentals.

La instal·lació de Gracie proposa dues narratives superposades sobre processos i interaccions en sistemes binaris. La primera està formada per un parell d'estrelles de neutrons que orbiten entre sí i, finalment, es fusionen i generen grans quantitats d'energia, i la segona fa referència a la societat contemporània que, a diferència de les estrelles de neutrons, sembla cada cop més polaritzada. El mecanisme de pont entre els dos àmbits és l'ús de la IA que, segons l'artista, pot esdevenir una eina per millorar la informació o per destruir-la.

L’obra és el resultat de la primera edició de la residència Randa Art|Science organitzada per l’Institut Ramon Llull, i desenvolupada a Ars Electronica (Linz, Àustria) i al Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Hub d’Art, Ciència i Tecnologia de Barcelona Hac Te i la NewArtFoundation. Es va presentar al festival Ars Electronica al setembre de 2023, després de l’estada de Gracie a l’Institut de Física i Altes Energies (IFAE) de Barcelona – un dels centres que formen la Comunitat BIST- on va estar investigant sobre les ones gravitacionals i els acceleradors de partícules.

Andy Gracie (Londres, 1967) és un artista que treballa amb diversos formats i disciplines com la instal·lació, la robòtica, el so, el vídeo i els mitjans electrònics. Utilitza la teoria i la pràctica científiques per qüestionar les nostres relacions amb l'exploració i l'experimentació alhora que posa de manifest la relació entre l'art i la ciència. El seu treball implica compromís amb la investigació espacial, la cosmologia i el temps, i inclou un examen continu de la semiòtica, la teoria de la simulació i/o els escenaris postapocalíptics.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"