Institut Ramon LLull

La Feria del Libro de Madrid acull la presentació de “Me he cruzado con un hombre que pasaba”, de Joan Salvat-Papasseit

12/06/2024

La traducció al castellà d’aquesta antologia del poeta català ha anat a càrrec de Jordi Virallonga, que participarà a la presentació a Madrid juntament amb l’escriptor i director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero.




La Feria del Libro de Madrid acull enguany la presentació de Me he cruzado con un hombre que pasaba, una antologia de poesia i prosa del poeta Joan Salvat-Papasseit (Barcelona 1894-1924), un dels autors més emblemàtics de la literatura catalana. Serà el dissabte 15 de juny a la Biblioteca Eugenio Trias de Madrid, a les 11h, i comptarà amb la participació del poeta, assagista, traductor i antòleg Jordi Villaronga, que és qui ha traduït l’obra, i de l’escriptor i director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero.

La publicació de Me he cruzado con un hombre que pasaba ha anat a càrrec de l’editorial Càtedra, i forma part de la seva prestigiosa col·lecció Letras Hispánicas.

La presentació s’emmarca en l'Any Joan Salvat-Papasseit que commemora el centenari de la mort del poeta. Una efemèride que ha de servir per revalorar la seva obra i estendre-la entre la ciutadania. L’obra de Salvat-Papasseit no només és poètica, sinó que abraça la prosa ja sigui com a articulista, pensador revolucionari, crític d’art o narrador. El seu compromís social es va plasmar en les seves col·laboracions en publicacions periòdiques. També va destacar com a poeta popular post-maragallià i romàntic, i va ser un activista cultural que va promoure la poesia visual, amb cal·ligrames inspirats en Apollinaire i en el futurisme de Marinetti.

Situada al Parque del Retiro, la Feria del Libro és un dels esdeveniments més destacats del calendari cultural de Madrid. Enguany arriba a la 83a edició i compta amb més de 300 parades i més de 300 activitats programades. El lema d’enguany és “Entrena tu mente, lee tu cuerpo” i posa el focus en l’esport.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"