Institut Ramon LLull

Estrena del curtmetratge 'Ombres silencioses', rodat i editat durant la primera Hackató de Faberllull Olot

Cinema.  18/06/2024

El cinema Truffaut de Girona acull, el 18 de juny, la projecció d’aquesta peça, filmada i editada pels 13 joves cineastes que van participar a la Hackató de Faberllull Olot. Ja s’ha obert la convocatòria per a la 2a edició d’aquesta residència, adreçada a cineastes d’entre 18 i 30 anys.




El curtmetratge Ombres silencioses, s’estrena al cinema Truffaut de Girona, el 18 de juny a les 18h, i ha estat filmat i editat pels 13 joves cineastes que al mes de febrer van participar a la primera Hackató de Faberllull Olot.

A la primera edició d’aquesta residència, que es va celebrar de l’1 al 14 de febrer, una dotzena de joves cineastes nacionals i internacionals van preparar, gravar i editar un curtmetratge ambientat a La Garrotxa, que posteriorment va ser editat a la sala de postproducció d'El Modern. Tenen entre 18 i 30 anys i es dediquen a diferents branques del món del cinema com direcció, direcció de fotografia, producció, muntatge o actuació. Aquesta residència és una iniciativa de la residència Faberllull Olot, amb la col·laboració d‘El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona.

Oberta la crida per la 2a edició del projecte

Des del 17 de juny, està obert el període de sol·licituds per participar a la segona edició de la Hackató, que se celebrarà de l’11 al 24 de març de 2025. Es busquen dotze cineastes d’entre 18 i 30 anys, nacionals i internacionals, que vulguin gravar i muntar un curtmetratge durant dues setmanes.

Els joves estaran acompanyats en tot moment per professionals que els oferiran classes magistrals i els acompanyaran en les diverses etapes del projecte. El programa vol servir d’enllaç per connectar cineastes catalans amb cineastes d’arreu del món que es troben en vies de professionalització.

Els aspirants han de presentar-se per desenvolupar alguna de les següents funcions: interpretació, direcció, ajudantia de direcció, fotografia, gaffer, direcció d’art, so i edició. Per participar a l’estada cal estar cursant o haver cursat estudis de cinema o audiovisuals, interpretació o so i tenir disponibilitat total i ininterrompuda durant les dues setmanes que dura l’estada. A més, els candidats han de tenir un bon nivell d’anglès.

Es poden presentar candidatures fins el 29 d’octubre. Més informació aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"