Institut Ramon LLull

”Història d'un senglar”, el primer espectacle íntegrament en català programat al Festival d’Avinyó

Escèniques.  03/07/2024

El programa oficial d’enguany inclou també la companyia francocatalana Baró d’Evel, que presenta Qui som, un espectacle de circ, dansa i poesia. La programació d’aquestes dues obres al reconegut festival francès compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




La 78a edició del Festival d’Avinyó, un punt neuràlgic de les arts escèniques internacionals, acollirà 35 espectacles i més de 300 esdeveniments culturals, del 29 de juny al 21 de juliol. Per primera vegada, una obra de teatre íntegrament en català forma part de la programació oficial: Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) de l’autor uruguaià Gabriel Calderón, qui també signa la direcció, traduïda per Joan Sellent i interpretada per Joan Carreras. Es tracta d’un monòleg on Carreras s'enfronta al repte d'interpretar Ricard III, un dels personatges més malvats de Shakespeare. L’obra, que es va estrenar al Teatre de Salt el 2020, és una coproducció entre el festival Temporada Alta i el Grec Festival de Barcelona. Des de la seva estrena, ha estat representada en centenars d’ocasions a Catalunya, i també va fer temporada a Madrid. L’obra s’ha emportat diversos premis i reconeixements com: el premi Max i el Premi de la Crítica Catalana a millor actor principal, el Premi Ciutat de Barcelona per a en Joan Carreras i dos premis Butaca (millor actor i millor espectacle de petit format). Del 12 al 21 de juliol es podrà veure al Théâtre Benoît-XII d’Avinyó, tota una fita pel teatre en català i la seva projecció internacional.

La companyia francocatalana Baró d’Evel també forma part de la programació oficial d’enguany i del 3 al 14 de juliol Qui Som, el seu últim espectacle, es representarà a l’escenari del Cour du lycée Saint-Joseph. En les seves obres, Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias treballen per trencar els límits de les pràctiques artístiques a la recerca d'un art total, caracteritzat per la presa de riscos, les interseccions i els desplaçaments. Les seves creacions combinen moviment, acrobàcia, cant, música, matèria i la trobada a l'escenari entre humans i animals. Convidats per primera vegada al Festival d'Avinyó, aquests artistes del circ han passat per tots els escenaris de la representació en directe –des del carrer fins a la carpa– abans d'instal·lar-se als teatres. Despleguen actuacions plenes d'humor i inventiva, on el públic sol formar part del recorregut escènic, barrejant actrius, ballarines, músics, acròbates, pallassos i ceramistes. Qui som és d’una coproducció internacional, que compta amb la participació del Grec Festival de Barcelona, on es podrà veure del 25 al 27 de juliol.

La participació catalana d’aquest any al festival d’Avinyó també compta amb l’actuació de la cantant Sílvia Pérez Cruz, que presenta Circular, i la figuerenca Angèlica Liddel, que va obrir l’edició amb el seu espectacle Dämon. El funeral de Bergman.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"