Institut Ramon LLull

Sidonie, Lau Noah i Balkan Paradise Orchestra actuen al Central Park de Nova York, en una nova edició de Catalan Sounds on Tour

Música.  18/07/2024

El festival SummerStage de Nova York i l’Institut Ramon Llull presenten, el 28 de juliol, una nova edició del Catalan Sounds on Tour: una iniciativa musical que ofereix a artistes catalans la possibilitat d’actuar en escenaris internacionals de rellevància.




Sidonie, Lau Noah i Balkan Paradise Orchestra faran sonar la seva música a l’escenari Rumsey Playfield del Central Park el diumenge 28 de juliol, en el que serà la cinquena edició del Catalan Sounds on Tour al festival SummerStage de Nova York. També pujarà a l’escenari DJ Turmix, català resident a Nova York que punxarà ritmes disco, house i underground des de l’obertura de portes a les 17h.

El SummerStage és un dels festivals de música i arts escèniques més reconegut de Nova York i presenta, cada estiu, prop de noranta actuacions a Central Park i a cinc parcs més de la ciutat, amb uns 220.000 assistents. Està organitzat per la City Parks Foundation Inc, un organisme privat sense ànim de lucre que té per objectiu oferir programes culturals, d’esports i educatius en els 750 parcs dels cinc districtes de Nova York.

Amb la intenció de representar la diversitat del teixit cultural de la ciutat, el SummerStage promou actuacions de tot tipus de gèneres i dedica també sessions a la música de diferents països. De la mà de l’Institut Ramon Llull, el Catalan Sounds on Tour ha portat a l’escenari del Central Park a artistes com Queralt Lahoz, Marala, Lia Kali, Mishima, Txarango, Sílvia Pérez-Cruz, La Iaia i Oques Grasses.

Els concerts de Catalan Sounds on Tour començaran a les 18h i acabaran a les 22h, i són d’entrada lliure. La primera actuació serà la de Lau Noah, que comptarà amb convidats sorpresa de la ciutat de Nova York. A continuació pujarà a l'escenari el grup de brass Balkan Paradise Orchestra, que presentarà el seu últim disc, Nèctar. Tancarà la nit la reconeguda banda barcelonina Sidonie.

Catalan Sounds on Tour al Summerstage compta amb el suport del Ministerio de Cultura.


Sidonie és un dels grups barcelonins de referència en l’escena d’indie-rock i rock-psicodèlic. La banda, que es va fundar el 1997 i compta amb una cartera que inclou més d’una desena d’àlbums de gran èxit, estat un permanent revulsiu en el panorama musical estatal i llatinoamericà. Sidonie ha fet del canvi constant una virtud, esdevenint un dels grups més eclèctics i estimulants de seguir. Després de tres anys sense editar cap disc, el 2023 Sidonie va tornar a sorprendre el públic amb Marc, Axel, Jes (Sony Music), disc en plena gira de presentació, a la qual se suma la cita del SummerStage. A més, el grup aprofitarà per estrenar un dels seus nous temes en català a l’esdeveniment del Central Park.

Balkan Paradise Orchestra és una banda de vent i percussió que neix a principis de 2015. Tot i prendre com a punt de partida els sons d’arrel balcànics, les seves composicions barregen diversos ritmes i tradicions del món, amb un segell heterogeni i festiu. La BPO té una sorprenent capacitat de generar empatia amb el públic, a més a més de portar alegria i ganes de ballar a cada racó de món. Després de l’aclamada gira amb Catarsis el 2023, aquest 2024 la fanfàrria barcelonina estrena el seu nou disc, Nèctar, una proposta principalment instrumental que mescla estils i gèneres com el balkan, la música disco o l’electrònica, però on també s’hi poden escoltar algunes parts vocals. L'actuació al SummerStage formarà part del Nèctar Tour, al costat de cites per tota la Península, Europa i Amèrica.

Lau Noah és una compositora, multiinstrumentista i artista autodidacta resident a la ciutat de Nova York. Caracteritzada per les seves composicions poètiques i el seu treball de contrapunt a la seva música, l’artista va ser la primera catalana a actuar a la sèrie Tiny Desk Concert l’any 2019. Lau Noah ha compost la música per a diverses pel·lícules guardonades i ha actuat amb músics com Jacob Collier, Gavin Degraw i Chris Thile, amb qui va fer gira per Europa i el Regne Unit. La tardor de 2023 va obrir els concerts de Ben Folds en la seva gira pel Regne Unit. El gener del 2024, Noah va publicar el seu primer LP, “A Dos”, que compta amb la col·laboració d’artistes com Jorge Drexler, Sílvia Pérez Cruz, Jacob Collier i Cécile Mclorin Salvant. L’actuació de Lau Noah al SummerStage comptarà amb algunes col·laboracions que posaran en relleu el contacte entre els sectors creatius català i novaiorquès.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"