Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull, en coedició amb Arcàdia, presenta ”A camp obert. Pràctiques culturals contemporànies”

16/09/2024

Pensadors i artistes de diversos àmbits reflexionen sobre la cultura del segle XXI amb la vocació d’obrir un diàleg global des de la creativitat, la imaginació i el coneixement. A camp obert ja està disponible a les llibreries i la presentació es farà el dijous 26 de setembre a Barcelona, en el marc de La Setmana del Llibre en Català.




La cultura és un camp obert, un espai que, per definició, no es deixa tancar; és inestable i genera interrogants; crea nous llenguatges i referents, i transita per itineraris que cal descobrir i explorar. Les pràctiques i les disciplines que hi intervenen es creuen, es nodreixen entre elles, i malden per trobar sentit al subjecte humà i la seva contemporaneïtat. A camp obert presenta una sèrie d'assaigs que, des de perspectives tant properes com internacionals, reflexionen sobre la realitat heterogènia, contradictòria i canviant de la cultura del segle XXI.

A cura de Raül Garrigasait i Josep Ramoneda, compta amb assaigs de: Roger Bernat (dramaturg), Chiara Bottici (filòsofa), Carolina Ciuti (comissària d’art contemporani), Gemma De les Coves (física teòrica), Antònia Folguera, Carles Novellas i Enric Palau (membres del festival Sónar), Eva Franch i Gilabert (arquitecta), Michele Gazzola (expert en comunicació multilingüe), Boris Groys (crític d’art i filòsof), Joan Magrané (compositor), Katie Mitchell (directora de teatre i d’òpera), Arcadi Navarro (biòleg), Olivier Père (crític de cinema), Perejaume (artista i poeta), Albert Serra (director de cinema) i Simona Škrabec (escriptora i traductora).

De les noves mitologies a la reflexió sobre la intel·ligència artificial; del teatre a l’arquitectura, el cinema i la creació artística i literària; de la sociolingüística a la ciència i la tecnologia, aquest recull dibuixa, en conjunt, allò que avui podríem entendre per cultura, sense voler limitar-la ni esgotar-ne totes les potencialitats.

A camp obert. Pràctiques culturals contemporànies es presentarà el dia 26 de setembre a les 17:15 hores a l’Escenari 2 de La Setmana del Llibre en Català (Passeig Lluis Companys, Barcelona). El llibre també s'ha editat en anglès, en una edició no venal.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"