Institut Ramon LLull

9 activistes, artistes i creadores de Palestina, Síria i el Líban participen en una residència artística a Faberllull Olot

18/09/2024

La trobada, organitzada conjuntament amb l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), vol ser una experiència sanadora per a les participants, tenint en compte que els impactes de la guerra i els conflictes que viuen els tres països encara són especialment actius.




Fins el 20 de setembre, Faberllull Olot acull nou dones originàries de Palestina, Síria i el Líban per reflexionar sobre la Pau, a partir de la seva experiència personal. Són dones que venen de diferents àmbits professionals, algunes de les quals viuen a l’Orient Mitjà mentre que d’altres han fixat la seva residència a Europa i també a Catalunya. Tenen edats diferents i han viscut en contextos polítics i socials ben diferents.

L'estada porta per títol "Mediterrànies, teixint resiliències. El valor de la pau". Durant la residència es creen les condicions per tal que la trobada sigui una experiència sanadora per a les participants, ja que els impactes de la guerra i els conflictes que viuen els tres països encara són especialment actius. Per això es desenvolupen dinàmiques de treball que afavoreixin la creació de vincles entre les dones i es construeixen espais de seguretat on puguin explicar les angoixes i el dol i escoltar-se les unes a les altres.

És el primer cop que s’organitza una trobada que reuneixi dones d’aquests tres països. La voluntat és promoure el treball professional i activista que fan les dones, especialment en favor de la pau. Posant en valor les experiències quotidianes, es vol trencar amb la dinàmica que qui parli sobre els conflictes siguin les persones denominades com a “expertes”.

Les residents

Fins a Olot han vingut Nadia Harhash (Jerusalem, Palestina), escriptora d'opinió pública, novel·lista, investigadora i blogger; Nadine Feghaly (Líban/Barcelona), il·lustradora i activista; Zeina Shahla (Damasc, Síria), periodista i investigadora; Rasha Al Jundi (Palestina), fotògrafa de documentals i narradora visual; Yara Harake (Líban), defensora dels drets humans; Salam Alaridi (Síria/París), assessora en gestió de projectes al Musawa-Woman's Study Center; Mervat Alramli (Palestina), guionista i escenògrafa; Jana Bou Matar (Líban), creadora teatral; i Rehab Mouna Chaker (Síria/Països Baixos), escriptora i traductora.

Activitats públiques

A més de les diferents dinàmiques internes a les instal·lacions de Faberllull i als entorns naturals d'Olot, les residents també pronunciaran una xerrada sobre la seva experiència personal i professional, dirigida als alumnes de fotografia i audiovisuals i de gràfica publicitària de l’Escola d’Art d’Olot. A més, també gravaran un parell de converses amb el col·lectiu local Balkar Earth, que estaran disponibles a la pàgina web de l'associació per tothom qui hi tingui interès.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"