L’estudi barceloní Desilence serà present al Festival Signal de Praga del 10 al 13 d’octubre. Hi presentaran “The Rhythm of the Ocean”, un videomapatge creat expressament per a l'edifici de la Biblioteca Municipal de Praga. Es tracta d’un monumental fresc dinàmic que representa els processos i ritmes de les profunditats de l'oceà.
En aquesta intervenció Desilence parteix del ritme constant i fluid dels oceans, que evoca a partir d’imatges abstractes, sons envolvents i efectes visuals, per convidar l’espectador a reflexionar sobre la fragilitat de l’equilibri climàtic i ecològic del planeta. A Praga estaran acompanyats del disseny sonor d'un sintetitzador analògic de l’artista nord-americana Suzanne Ciani.
Signal és un festival de cultura digital i creativa. Durant els seus deu anys d'existència, ha rebut més de 5 milions de visitants a Praga. Vincula l'art visual contemporani, l'espai urbà i les tecnologies modernes. S'ha convertit en l'esdeveniment cultural més visitat de Txèquia. El programa està creat per reconeguts artistes estrangers i txecs en l'àrea del disseny de la llum, l'art visual i digital, la intel·ligència artificial i l'art conceptual. Al festival li agrada educar-se tant a si mateix com als seus visitants. Enllaça el context històric de Praga amb les tecnologies d'última generació i les qüestions socials contemporànies.
Desilence és un estudi barceloní format per les artistes visuals Tatiana Halbach i Søren Christense, i la seva productora Katarina Grbic.
Establert el 2005, Desilence és un reconegut estudi especialitzat disseny audiovisual, instal·lacions immersives, escenografia i arts visuals. La seva extensa trajectòria engloba una àmplia gamma de projectes, entre els quals destaquen col·laboracions en festivals de teatre, música, immersius i de llum, així com nombrosos espectacles i esdeveniments.
V.P.M. al Video Mapping Festival de la regió de Hauts-de-France
La segona cita europea a destacar en aquest àmbit tindrà lloc del 18 al 19 d’octubre en el marc de la 7a edició del Video Mapping Festival de Rencontres Audiovisuelles a Amiens, on l’estudi V.P.M presentarà una peça per la cloenda del festival, que es podrà veure a l’oficina de Turisme de la plaça Notre Dame d’Amiens. Es tracta de “Fragments”, una obra que presenta l’arquitectura com a porta d’entrada a realitats paral·leles. Estructures estables queden fragmentades per talls de làser, i cada fragment exposat deforma i reorganitza l'espai, il·lustrant com la realitat és una sèrie de dimensions interconnectades en transformació constant.
El Festival té com a objectiu presentar el videomapatge en totes les seves formes (monument, objecte, videojoc, immersiu, vídeo mapping interactiu...) i ofereix continguts dedicats al públic en general, així com a professionals internacionals.
V.P.M. és un estudi creatiu basat en la producció i la innovació audiovisual, format per Joan Nieto i Javier Cañal, dos entusiastes creatius graduats en Mitjans Audiovisuals (UPC). Estan especialitzats en la realització de videomappings i experiències interactives, i compten amb un llarg recorregut creant contingut generatiu, VFX, lives i espectacles audiovisuals.
La participació de Desilence i de V.P.M. en aquestes festivals compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, a través d’una nova línia d’ajuts adreçada directament a festivals, biennals i equipaments internacionals per fomentar la programació de creadors de la cultura catalana a les principals cites del calendari internacional en l'àmbit de les arts visuals, el disseny i l'arquitectura.